Bornholm 2017

I juni tog vi en avstickare till Bornholm. Alltså, vilket ställe! Har velat åka dit ända sedan vår härliga påsksemester 2015 och nu blev det äntligen av, denna gången fick vi dessutom sällskap av min kära mamma vars förväntningar var höga efter alla mina lovord, haha. Jag rekommenderar er verkligen att ta en tripp till Bornholm, speciellt för oss som bor i söder så är det ju så himla smidigt, bara ta färjan från Ystad så är man i paradiset på dryga timmen! 🙌

Mot Ystad och Leonora Christina! 🚢

”Tänk om båten sjunker”, sa en orolig liten röst. Pappas trygga hand hjälper mot det mesta!

Väl ombord gick vi upp på däck, beställde lite att äta och haffade ett ”bra” bord vid fönstret.

Efter fikat blev det ett obligatoriskt stopp i ”Shoppen” för lite semesterproviant.

Godis till barnen…

…och lite bling-bling till mig! 💎

Väl framme i Gudhjem stod regnet som spön i backen, haha. WTF, ”Solskinsøen” liksom?! Men det gjorde oss faktiskt inget, det förstärkte bara känslan av ”saltkråkelivet” ännu mer. Ungarna hoppade i varsin regnstass och samlade danska sniglar innan vi gick till ”Dagli Brugsen” och rustade upp för en riktig myskväll hemma… (Glöm inte att stänga av klippet när ni kollat klart om ni inte vill att det ska fortsätta spela)

Och här är då vårt boende på Gudhjem Feriepark. Jag kan varmt rekommendera detta ställe! Fint och fräscht och fullt utrustat med allt man kan tänkas behöva under sin vistelse. Till området hör dessutom en stor pool, lekplats och utegym. Lägg till havsutsikt på det så har du rena rama himmelriket!

Dinner’s served!

”Mamma, kolla på mig!” 😂

Sedan blev det mys med chips och ”Fia med knuff” innan vi däckade i de sköna sängarna på övervåningen. ✨

Så vaknade vi upp till en ny dag, och sol! 🌞

Området där vi bodde. Så fint!

”Kom igen nu ungar, bara en bild till”! C ser måttligt road ut, haha…

Poolen fick högsta betyg av barnen! Och vi andra dog lite av utsikten… 😍

Vi njöt av god mat och dryck på Gudhjem Røger. Älskar denna charmiga by med blomsterprydda hus, pittoreska gränder, branta kullerstensgator och en hamn som myllrar av caféer, restauranger och lokala delikatessbutiker. Här satt vi på takterrassen och hade det gott. 😎

Något vi missade att besöka förra gången och som blev höjdpunkten denna var helt klart Dueodde. En fantastisk kilometerlång strand med kritvit timglassand som riktigt knastrade som snö under fötterna när man gick.

Mitt hjärta!

Dessa bilder gör inte stranden rättvisa alls, tänk er Bahamas, typ SÅ vit är den!

Nån är fascinerad… 😂 Helt otroligt att det finns sådana här guldkorn på så nära håll!
(Glöm inte att stänga av klippet när ni kollat klart om ni inte vill att det ska fortsätta spela)

Glasskiosken i anslutning till stranden var också en hit. Mums!

Sista dagen hade vi några timmar innan färjan skulle gå så då passade vi på att spana in Rønne, öns största stad, lite närmare. Stros längs mysiga gator, god mat och lite shopping fick bli avrundningen på denna mini-semester.

Och slutligen kommer här en liten film från våra dagar på Bornholm. Hoppas ni gillar den! 💕

  1. Vilka fina bilder! Det ser jättehärligt ut!

  2. Marie skriver:

    Jag var där på klassresa när jag gick i 9an år 2003, hehe. Länge sedan, men jag minns att det var väldigt mysigt och fint – speciellt någon sandstrand som var alldeles vit! 🙂

  3. Sofia skriver:

    Vad roligt att se! Filmen var jättefin!

  4. Nästa gång ni besöker Bornholm och Gudhjem, så rekomenderar jager att åka över till Christiansö. Det är en ö, utanför bornholm och båten avgår från just gudhjem. Det tar ca 50min. Christiansö är fantastiskt fint och naturen är underbar. Det är en liten ö, där det endast bor 80st permanent, och dom har varken bilar eller andra transportmedel. Danmarks pärla! Det är verkligen värt ett besök. Vi är där flera gånger per år 🙂

  5. Dit måste vi. Tack för tipset 😁

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..