Året var 2012 och jag var själv höggravid med endast tre veckor kvar till BF. Barnmorskan frågade om det inte kändes konstigt att vara med om en förlossning så nära inpå sin egen men nej, inte alls! Jag och den blivande unga mamman pratade via mailen en tid innan vi sågs på kvinnokliniken när det var dags. Pappan fanns inte med i bilden just då så på plats som stöd var hennes syster, och så ja då, med kameran i högsta hugg. Visst hade jag närvarat vid ett par förlossningar tidigare men detta var något speciellt och bandet som knöts mellan oss var och kommer nog på något sätt alltid att vara starkt. När man upplever en förlossning tillsammans raderas alla oskrivna lagar för hur man ”ska” vara, gränser suddas ut och hämningar man vanligtvis kanske har… bara försvinner, och ersätts av systerlig kärlek. Endast nuet existerar. Vi hade aldrig träffats innan men det spelade ingen roll. Jag minns att mina tårar rann av lycka när hennes redan så älskade bebis, Adrian, äntligen kom upp på bröstet och jag tror till och med att jag fick ett ”jag älskar dig” från den nyblivna mamman innan jag gick. Känslor i sin puraste form, så sanna där och då. Det blev många vackra bilder tagna av min gamla 550D den dagen. In och läs Angelikas gravid- och förlossningsberättelse som nu finns i 13 delar, börja från början… ♥

LOADING..