Man ska inte ropa hej…

Hur man läker in asfalt i sprucken läpp på sju dagar, borde tidigare rubrik ha lydit… Alltså jag orkar inte! 🙈 Tyckte att jag rengjorde bra men tydligen inte tillräckligt då jag nu kan se som små svarta prickar i området där skadan var som djupast. Jag ska slå en signal till vc på måndag och höra med dem, gissar att det finns två alternativ – låta det vara som det är om det inte ger besvär eller öppna upp såret igen och skrapa. Inte så jättekul att gå med asfaltsrester i läppen, inte heller att kanske få ett ännu fulare ärr. Pest eller kolera. Har ni några erfarenheter av detta? Kan kroppen själv ta hand om/stöta ut fastläkt smuts om det ligger ytligt? 🤔

Nej nu tänkte jag festa te´t lite och klunka i mig den här, haha. Dricker väldigt sällan alkohol men denna inköptes på Bornholm pga fiiin. 🍍 Trevlig kväll på er!

 1. Asfaltsrester brukar tyvärr vara ganska svåra att få bort själv, de ger en tatueringseffelt. Beroende på hur de ligger syns de ju olika mycket.
  Jag har fått ett grovt blyertsstift i hakan, tog bort så mycket jag kunde innan det läkte ihop. I efterhand försökte jag få bort det, då användes en metod där man slipade ner huden (det var tydligen ett sätt att ta bort tatuering). Man skulle nog behövt göra det ett par gånger i rad för att nå mer tillräckligt djupt, det blev dock aldrig av så nu sitter det kvar där 😉
  Sånt som händer

  Det är nog bra att försöka åtgärda det så snart som möjligt, hoppas det går att lösa på något bra sätt

 2. Hej! Det är verkligen svårt att säga vilket alternativ som är bäst, iallafall för en underläkare. Själv hade jag nog låtit det vara, om det inte är alltför iögonfallande. Lycka till!

 3. C skriver:

  Dagen efter du skrev på din insta lånade jag mitt barns sparkcykel. Tänkte att uppenbarligen finns det vuxna som ”sparkar” också men otur att du ramlade. Sen gjorde jag också det, fick en spricka i revbenet, ajaj. Aldrig mer.

 4. Har hört många säga att kolliodat silver ska vara bra mot allt, kanske värt att prova 🙂

 5. Åh vad segt!! Hoppas det löser sig bra för dig och Skål 😃

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..