Grodynglen börjar få ben!

Vackert väder och vi har grodynglen ute på altanen, allt för att komma närmare naturen och deras naturliga miljö. 😁 På tal om det har Mayia tejpat upp en undervattensbild (från en dinosariebok som var det mest passande vi hade) på hinkens ena sida just för att de ska känna sig lite mer ”hemma”, haha. Förhoppningsvis blir de inte alltför skrämda av Spinosaurus tandfyllda gap som skymtar i hörnet. 😂

En antydan till bakben kan vi nu se på de två största. Deras kroppar har även gått från klumpar till att bli något smalare på mitten. Då och då byter vi ut lite av det gamla, skitiga sjövattnet mot vanligt kranvatten. Det har funkat fint och de verkar må bra! Under denna tiden försvinner gälarna till förmån för små lungor vilket gör dem extra känsliga. De behöver snart något (utöver den lilla pinnen) att komma upp på, för att kunna andas och inte drunkna.

När det är fint väder som i dag får de stå på vår uteplats, intill buskarna. 🍃

Hur fina?

Lilla grodlåret då… 😍

Fortsättning följer!

  1. Vad roligt att få följa detta. 🙂

  2. Haha himla kul att följa! 🙂

  3. Emma skriver:

    Häftigt! Ska bli kul att se när de släpps ut i det fria 🙂

    Jag har ett önskeinlägg – hur du trivs med att bo i Malmö? Vad är för/nackdelar med staden, vilka områden är mysiga, vad kan man göra om sommaren respektive vintern? Jag och min man planerar att flytta ner dit från Stockholm nästa år, men vi är lite villrådiga med var vi ska bo och vilka områden som är trevliga osv. Har också försökt hitta andra bloggare som är baserade i Malmö (för att få lite inspiration) men går helt bet, så om du känner till några så får du gärna tipsa!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..