Välkommen till världen, lilla stjärna! 🌟

Sådäraja, nu har jag ”tagit igen” lite förlorad sömn. 🙂 Somnade som en stock vid 20.30 tillsammans med barnen i går så nu är jag back on track igen och nu väntar dessutom ett par lediga dagar – skönt!

Jag har haft jour de senaste två veckorna och varit fullt medveten om att det där sms:et kan komma precis när som helst men jag vänjer mig fasen aldrig utan reagerar med samma chock och adrenalin varje gång, haha, i positiv bemärkelse då.

IMG_3216

För några nätter sedan vaknade jag med ett ryck klockan 04 av ett pling och helt säker på att det skulle stå ”Minna bf feb” i displayen ser jag till min förvåning ”Din iPhone är nu uppdaterad”, haha, så det var bara till att lägga sig igen och låta pulsen gå ned. I onsdags däremot var det dags på riktigt, mitt under hämtning av barnen ”gick vattnet” så fick skynda långsamt hem och börja förbereda för att så småningom åka mot Helsingborg. Det kan dröja länge efter vattenavgång men då bf var passerat och då hon hade lite molvärk sedan innan så kände jag mig ganska säker på att det skulle bli bebis under natten.

Värkarna satte igång som väntat men de var fullt hanterbara och kom med långt mellanrum så vi bestämde oss för att mötas upp vid 21 då de ändå skulle in för kontroll. Jag hann med ett utvecklingssamtal och en fotbollsträning men sedan blev det bråttom. ”4 minuter mellan nu!” löd nämligen nästa sms så det blev till att åka direkt. Lite svettigt då det är nästan en timmes bilfärd dit. 😱

IMG_3436
IMG_3422

Väl där visade hon sig inte vara öppen mer än 1.5 cm vilket är som en käftsmäll när man har ont men jag hade på känn att det skulle gå snabbt ändå och visst, ynka tre timmar senare föddes världens sötaste lilla tös siktandes mot stjärnorna (= vidöppen hjässbjudning) efter en intensiv men mycket fin och harmonisk förlossning. Vi körde dyktekniken hela vägen och jag är så jäkla imponerad över hur de tog värkarna tillsammans, en i taget, med mig och härligaste barnmorskan Emelie som stöd. Fokus låg helt på att vara en närvarande doula men precis i slutet tog jag upp kameran för att fånga ögonblicket då de fick se varandra för första gången och det, mina vänner, var magi på riktigt! ♥

IMG_3420
hej
IMG_332444
IMG_33772
IMG_3378

Välkommen till världen, lilla stjärna! 🌟

LOADING..