Den oändliga historien

Barnen såg ”Den oändliga historien” för första gången i går, dock på engelska så fick agera tolk under en timma och trettiotre minuter men det var absolut ingen fara då replikerna till just denna film är något jag kan utan och innan. Barnen satt som fastklistrade och jag är inte förvånad. Fantasien, ingentinget, Bastian, Artrejo, Artax, Morla, Falkor, Södra oraklet… ♥ En fantastisk berättelse med ett djup och ett budskap som får mig att rysa varje gång. Fantasi, men med tydliga paralleller till det verkliga livet. Tårarna var inte lika många som när jag satt i sackosäcken hemma på Storegården för en sisådär tjugo år sedan och tittade på när hästen sjönk i sorgmodets träsk men nog blir jag berörd fortfarande. Jag var orolig för att den kanske skulle vara för mycket för M och C, speciellt vissa scener, men det gick bra och vi hade intressanta samtal både under filmens gång och efteråt om alla funderingar som dök upp. Godhet och ondska, rätt och fel, rädsla och mod, vänskap och kärlek, sorg och saknad, liv och död, karaktärerna och det enastående soundtracket på det. Den har verkligen en förmåga att sätta huvudet på spinn och få en att tänka tankar man annars inte skulle ha tänkt. Att introducera sina barn för något man själv har starka känslor för ifrån den egna barndomen är något alldeles speciellt, kanske är det först nu jag inser hur mycket filmen faktiskt har betytt…

Har ni några barndomsfavoriter som betyder extra mycket för er?

 

  1. A skriver:

    Lägg gärna upp lite mer foton därifrån. Gott Nytt År

  2. Köpte den på DVD för flera år sedan, så bra film. Tycker verkligen om den, jag älskar barnfilmer så sonen har fått sett nästan alla jag haft. Min favorit är nog Den sista enhörningen, tyvärr finns den inte att få tag på med svensk dubb.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..