Förlossningsfoto i all ära men glöm inte att ni även kan anlita mig som doula! Att ha en extra person i rummet som finns till för bara er – genom hela förlossningen – är en lyx som fler borde unna sig. En person som lyhört och ödmjukt agerar bollplank, servar, ger massage, informerar, påminner och avlastar. Allt för att bidra till att ER upplevelse blir så positiv som möjligt! Någon här som fött med doula och vill dela med sig av hur det var? ✨

 1. S skriver:

  Åh jag funderade på att ha en doula och/eller förlossningsfotograf till min förlossning. Pga dig Stina! 🙂

  Jag tror en doula är toppen på förlossningen eftersom hen har erfarenhet av den situationen, vilket kanske inte partnern har.

  I mitt fall blev det iaf varken eller för min bebis kom i raketfart två mån förtidigt. Han är 3 år nu.
  Men jag ska tipsa min svägerska och bror som väntar sitt första barn, om att det finns doulor!
  Tack för en fin blogg

 2. Kinna skriver:

  Hej Stina! Du har aldrig funderat på att bli barnmorska? Tycker du skulle passa superbra som det,lugn och trygg och riktig girlpower-spirit!
  Kram

 3. Jag älskar verkligen förlossningar och jag har nog en liten dröm om att bli doula. Min största dröm är att fota en förlossning just nu, det vore så HIMLA häftigt!

 4. Att utbilda mig till doula är bland det roligaste jag gjort. Min mamma var min doula under förlossningen med min son. Hans pappa fanns där som stödet i sig, och att sedan ha min mamma där som också fanns med som stöd gjorde ju att jag aldrig var ensam. Just det där att vetskapen om att partnern till barnet kan gå på toaletten, kan ta en kopp kaffe/te utan att lämna sin älskade själv är ju fint. Dessutom är ju doulan där för att stötta partnern och den födande, det tycker jag är fint. För trots att barnmorskan har kunskapen och det medicinska har hen ju ofta så många andra att ta hand om, och lika så uskan. Då är det ju fantastiskt att ha med en doula som finns med hela vägen, doulor borde vara varje födandes rättighet :).

 5. Sofie skriver:

  Jag är väldigt nyfiken på att höra med om doulan och dess uppgift ..
  Är det ensamma kvinnor som har doula? .. Annars har man ju sin man som stöd.. Och varför väljer man isåfall en doula istället för en nära vän?
  Plus att man har ju barnmorskan som stöd.. Barnmorskan har ju massor med erfarenhet och man kan känna sig trygg med en barnmorska ..
  Väldigt nyfiken som sagt, förstår inte riktigt grejen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..