Hej lilla älskling

litenbrus
FY4A3993
FY4A4018

Första mötet, ett magiskt ögonblick som aldrig kommer igen. Så tacksam att jag får förtroendet att föreviga det åt nyblivna föräldrar! ✨

Vad anser NI om fotoförbudet som har införts i flera landsting runt om i vårt land? Jag förstår och respekterar personalens oro men tycker samtidigt att det är föräldrars rätt att själva bestämma om huruvida de ska ha bilder från en av deras livs största dagar eller inte. Jag som förlossningsfotograf är inte där för att fota personalen och det är sällan de syns på bilder som jag har tagit, gör de mot förmodan det så har jag frågat om lov först. Ett nej är ett nej och ska alltid respekteras! Att det finns ett och annat rötägg där ute som inte fattar att det är något som hör till vanlig kutym är ledsamt men svårt att komma ifrån. Med gott omdöme och god kommunikation så brukar det mesta gå fint är min erfarenhet. Än så länge är det okej att fotografera där jag bor men kanske är det bara en tidsfråga… 😢

 1. Lina skriver:

  Jag är sjuksköterska och älskar att fota men är SÅ emot att fota på sjukhus. Det finns alltid en risk (för alla är inte lika noga med integritet som du) att andra patienter och framförallt personal kommer med. Det händer att personal blir uthängd pga nån subjektiv upplevelse på tex En blogg och som vårdpersonal är en redan ofta i en stressig och utsatt miljö. Att då behöva tänka på att bli fotad tycker jag är ett onödigt moment. Minns när jag som sjuksköterska jobbade på op när det va snitt och många lärt redan då hur detta skapade en känsla av pålagd ansträngning. Och detta skulle inte jag vilja som patient att personalen kände.

 2. Sandra skriver:

  Oj men vad tråkigt 🙁 Skulle inte själv kunna tänka mig att ha fotograf närvarande men tycker det är trist att det ska förbjudas !

 3. Jag tycker att det är jättedumt med förbud! Man borde väl bara kunna förbjuda att man publicerar foton på folk som inte har sagt okej. Eller förbjuda att man fotar personal.. eller nåt. Man måste ju få föreviga det finast ögonblicket i livet <3

 4. Jag jobbar som sjuksköterska på neo i Västerås och även i vårt landsting har det införts fotoförbud och jag förstår tanken bakom det. Vi har dock som undantag nyfödda barn och förlossning så länge det är ok för personalen som är med i rummet. Tycker det känns som en självklarhet att en ska få ta bilder på något så underbart som när ett barn kommer till världen. Men sen är det ju en självklarhet att visa respekt och på salar där fler patienter vårdas måste det visas hänsyn.

 5. Sofia skriver:

  Jag jobbar som sjuksköterska på Helsingborgs lasarett och på min (troligen alla) avdelningar är det fotoförbud men det är ju mycket för att man inte ska få med andra patienter och röja sekretess. Jag bryr mig inte om någon tar en selfie men en gång såg jag en anhörig till en patient som fotade en annan patient när den togs med lift och det fick han minsann höra att det absolut inte var okej.
  Jag hoppas att det aldrig kommer bli förbjudet att fota sin egen lilla familj på förlossningen, där är ju iaf inga andra patienter närvarande i samma rum.. Har precis plussat med barn nr två och hoppas så att jag lyckas övertala min man att ha med någon som fotar under förlossningen och att du är ledig när det är dags 😉😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..