Inget fotande vid kejsarsnitt

I går hade de blivande föräldrarna sitt möte med läkaren inför snittet i dag. De berättade hur mycket bilder från deras förlossningen skulle betyda för dem men det var under inga omständigheter möjligt att ha en extra person med på op-rummet på grund av smittorisker och annat som råder just nu. Efter operationen är det tydligen också nya regler. Mamman ska ligga på uppvaket 2-3 timmar ensam och på BB sedan får man endast ha en person hos sig, vilket skulle innebära pappa får gå ut för att jag ska komma in och där försvinner ju liksom hela poängen. En besvikelse, inte minst för mamma och pappa som verkligen ville detta. Jag misstänkte att det var så här det kunde bli men kan inte undgå att känna mig lite modlös nu, tänk om förbud införs på ”vanliga” förlossningen också? Då flyttar jag! Så känns det.

Alla som vill är värda en förlossningsberättelse i bilder så ni som ska föda med kejsarsnitt – glöm inte att ge er kamera till någon i personalen! Förhoppningsvis finns där någon gullig själ som vill hjälpa er och ett par bilder är bättre än inga alls.

Grattis lilla vän på födelsedagen!

 1. Mirre skriver:

  Helt rätt. !! Det går till överdrift med fotografer överallt!! Till vilket pris?

 2. Andrea skriver:

  Vårt barn förlöstes med planerat snitt, jag är evigt tacksam för att narkosläkaren erbjöd sig fotografera det hela (vi hade kamera med men tanken var att sambon skulle fota). Nu finns vår första stund som tre förevigad. Uppvaket var jag bara in och vände på, kunde röra på mig redan när jag kom in, men den stund som pappa och barn var ensamma förevigades också och det betyder jättemycket, jag ville ju inget hellre än att vara med dem direkt. Nu kan jag åtminstone uppleva det på bild.

 3. Sara skriver:

  Jag födde med akutsnitt och då var det en i personalen som tog min mans mobil och tog hur mkt bilder som helst. Så gulligt gjort för vi tänkte inte ens på bilder i den stunden pga att det blev akut.. Men idag är jag så så glad för dom bilderna <3

  1. Sara: Åh, förstår att du är glad för bilderna! <3
   Tyvärr verkar inte alla ha samma tur.. 🙁

 4. Moa skriver:

  Jag förstår självklart dig, men samtidigt måste säkerheten gå först! Men som sagt jättetråkigt när det verkligen är något som du brinner för och är så bra på!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..