Ljusstarkt objektiv med snabb autofokus?

En liten återkoppling till mitt förra inlägg… Mail har dundrat in och det är helt otroligt vilken kompetens som finns där ute, hur många fantastiskt duktiga och kreativa människor (webbdesigners, konstnärer, grafiker och illustratörer) som följer min blogg. Nu gällde det en logga denna gången men vi är en skapande familj som alltid har något nytt på lut så är någon sugen på ett roligt samarbete eller liknande, bara maila, så kanske vi kan göra något tillsammans! 🙂

I dag är jag ledig från jobb nr 1 så passar på att få saker gjorda som annars inte hinns med. Jag har bland annat hunnit med ett besök på Scandinavian Photo för en check up av min kamera som måste vara fit for fight då det snart blir bebis nere i Ystad. I ett mörkt förlossningsrum kan det ibland vara en utmaning att hitta fokus och det absolut sista man vill i ett läge där sekundlånga ögonblick ska fångas är ju att autofokusen börjar ”jaga”, ni vet när det åker fram och tillbaka i försök att hitta något med tillräckligt hög kontrast att ställa skärpan på?! Det är oerhört frustrerande när det sker och ett av tipsen jag fick är att använda de korslagda fokuspunkterna, då dessa mäter skärpan både horisontalt och vertikalt. Jag fick även höra att mitt objektiv (EF 50mm f/1.2L USM) är långt ifrån det snabbaste. Bra resultat blir det ändå så klart, min utrustning är grym, men perfektionist som man är i detta fallet kan det alltid bli bättre.

Finns det något objektiv som tillsammans med min 5D Mark III vore mer passande för ändamålet? Tipsa gärna i så fall! Sedan är man under ständig utveckling givetvis, rent teknisk har jag mycket att lära.

cradled-creations-4
cradled-creations-11

~Cradled Creations Birth Photography~

En halv-född liten människa tar sitt första andetag. ♥ På församtalet brukar jag gå igenom med de blivande föräldrarna vad de känner sig bekväma med att jag fotograferar och inte. Vissa vill ha allt dokumenterat, andra bara det som händer från midjan och upp. Så långt som situationen tillåter gör jag mitt yttersta för att tillgodose deras önskemål men jag brukar säga att det är lättare att radera bilderna man inte tycker om än att ångra dem man aldrig tog. Just dessa på när bebisen kommer ut tycker jag är en viktig påminnelse om hur fantastiska våra kroppar är. Tyvärr rapporteras de ofta som ”sexuellt utmanade” på sociala medier och tas bort, medan bilder på poserande tonårstjejer i alldeles för lite kläder får vara kvar… 😡

 1. Fanny skriver:

  Men Stina jag blir så glaaad! Jag har inte varit här inne på en vecka eller mer för jag trodde inte att du skulle blogga mera, men så klickar jag in mig och vips har massor med intressanta inlägg att läsa. Din blogg är bäst! Kram 🙂

 2. Sara skriver:

  Alltså.. Dessa bilder bara skriker KRAFT tycker jag, men samtidigt gör de mig skiträdd och jag känner bara ”kejsarsnitt kejsarsnitt KEJSARSNITT!!!” … Hur vågar man egentligen föda barn? Tänker bara på alla risker, att gå sönder från norr till söder och allt sånt, men samtidigt.. Det kan ju inte finnas något häftigare att vara med om?

 3. Ida skriver:

  Oh, det är så fantastiskt med förlossningsfotorafering och när tiden har kommit för en väntande bebis om några år kommer jag absolut att kontakta dig! <3 Stor kram /Ida

 4. Julia skriver:

  Åh alltså det verkar så härligt att vara förlossningsfotograf. Jag pluggar till läkare och min dröm är att så snart som möjligt få sommarjobb på BB 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..