Libero – stöd kampen för ett levande hav

När jag var liten åkte vi till kusten varje sommar. Jag minns med värme hur jag i timmar kunde ligga på mage på kajen och titta ut över kanten, ned i det klara vattnet som kokade av liv. Där fanns krabbor, sjöstjärnor, musslor, maneter och fiskbebisar av alla dess slag. Och så lades grunden för ett livslångt intresse.

På grund av övergödning, miljögifter och kommersiellt fiske är våra vattens framtid starkt hotad, och tanken på att mina barnbarn kanske inte får uppleva det som jag fick uppleva gör mig oerhört ledsen.

Naturen är som ett gigantiskt pussel där alla bitar hör ihop och har sin egna plats. Om en bit fattas är det ofullständigt och faller isär. Biologisk mångfald och samspelet i alla olika ekosystem är av grundläggande betydelse för vårt liv på jorden. Det finns dock mycket vi kan göra genom att dra vårt lilla strå till stacken, och tack vare engagerade människors arbete syns på vissa håll förbättringar.

Havets Hus i Lysekil jobbar aktivt kring att skapa medvetenhet kring våra hav, och hur vi behöver ta hand om dem för att de ska förbli rika av liv. Libero stödjer i sommar deras kamp för biologisk mångfald under ytan och för varje paket från deras söta Ocean Collection som sälj nu, och för varje visning av projektet, skänks en slant till byggandet av babybassänger för utrotningshotade arter i Västerhavet. Ett toppeninitiativ, som verkligen berör oss alla!

FY4A4501
FY4A5293

Vill du vara med och stötta/sprida detta och samtidigt ha chansen att vinna en likadan specialdesignad badcape som mina barn har? Lägg då upp en bild på instagram med strand, bad och barn i och berätta varför DU tycker att det är viktigt att vara med i kampen om våra vattens framtid. Tagga bilden med #LiberoVatten2015 och #Stinalee så är du automatiskt med. Vill även påminna om att alla kommer att kunna se bilden så, som vanligt, ska du anpassa efter integritet. Tävlingen avslutas på fredag den 26:e och vinnaren kommer strax efter det att annonseras här i min blogg. Lycka till!

Varje visad film = ett bidrag!

Du kan även stötta kampen genom att se denna reklamfilm. Målsättningen är att samla ihop 500 000 till byggandet av babybassänger för hotade fiskarter. Småfläckig rödhaj, Knaggrocka och Havskatt är tre arter som börjar försvinna och det är just deras yngel som kommer att få nya bassänger där de kan få växa i skyddad miljö tills de är stora nog att återplanteras ut i havet. Tack vare dig!

I samarbete med Libero.

 1. anna skriver:

  ps: har du varit i Lysekil stina?
  kram o krya på dig
  anna

 2. anna skriver:

  havets hus i Lysekil kan jag verkligen tipsa alla att besöka! precis lagom stort, alldeles vid havet, både med o utan barn, men främst för er med barn 1-10 år. Lysekil är magiskt! underbar sommarstad i Bohuslän, massa stränder o klippor, mängder av restauranger o affärer. sååå underbart. googla om Lysekil o kika in på havets hus hemsida, själv var jag är förra året en hel helg under sommaren. fantastiskt o ett minne för livet <3 Lysekil <3
  kram anna

 3. Lovisa skriver:

  Härligt samarbete! Heja heja!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..