Vanish gold och tävlingsdags

För en tid sedan fick jag frågan om jag ville agera test-pilot för Vanish Gold och som den trogna Vanish-användare jag är var det inget svårt beslut att tacka ja. Och i stället för att bara skriva ett krystat inlägg nu om hur himla bra produkten är så tänkte jag att det kunde vara kul att visa er. Upp till bevis liksom! 🙂

Så jag rotade fram ett gammalt örngott ur garderoben som jag gick loss på ordentligt med rödbetor, jordgubbssylt, ketchup och jord/gräs, sådant som kan vara en utmaning att få bort med vanligt tvättmedel.

Medan jag gick till jobbet och avverkade en åtta timmars arbetsdag fick fläckarna torka och gro in sig riktigt rejält (vilket ju är det absolut sämsta man kan göra då det gör fläckarna ännu svårare att få bort) innan jag kom hem och förbehandlade med Vanish Gold, för att sedan tvätta i 40 grader.

Resultatet?

IMG_4505

När man ser de här arga fläckarna framför sig är det svårt att tro att de någonsin kommer att gå bort.

IMG_4512

Jag förbehandlade enligt anvisningarna = ”Blanda lite pulver och varmt vatten i skopan, lägg på blandningen över hela fläcken och använd undersidan av skopan för att gnida in. Låt sitta max fem minuter”.

IMG_4523

Efter bara en minut såg jag hur fläckarna började lösas upp, likt trolleri. Kolla bara gräs- och jordfläcken!

Jag slängde in örngottet i maskinen med tvättmedel + lite mer Vanish gold och ut fick jag sedan detta:

IMG_4548

Inte en tendens till missfärgning nånstans. Coolt! 😀

Den permanenta pennan sitter dock där den sitter, mjehehe, även om texten förvisso bleknade något.

Vilket är ditt bästa tvättips mot svåra fläckar? Svara på frågan i mitt kommentarsfält eller på Vanish facebooksida och ha chansen att vinna produkter från Vanish samt en lyxig sidenblus som kan ses här. Tävlingen pågår till och med måndag den 11 maj. Lycka till!

I samarbete med Vanish.

 1. Ia skriver:

  Hej! Vem vann tävlingen? 😀

 2. Simone skriver:

  Vanish är bäst! Alla vita plagg som blivit tråkiga efter några tvättar blir som nya efter att legat i vanish över natten innan tvätt. Jag hade oturen att få rödvin ( en hel del) på min vita vägg och efter ha testat allt från bakpulver till diskmedel gav jag upp.. Skulle precis köpa målarfärg och måla om hela väggen när jag kom på att jag hade vanish hemma. Alla hemska lila/grå fläckar på väggen försvann helt och hållet (efter att ha haft fläckarna där i någon månad). Syns inte en fläck längre och jag slapp måla om. Så stor tummen upp till vanish , verkligen!

 3. Emma skriver:

  Jag använder oftast Vanish men till riktigt envisa fläckar använder jag fönsterputs, har lyckats fått bort en ”intvättad” oljefläck från en tröja med fönsterputs. 🙂

 4. Wow grymt!! Själv använder jag vanish i spray men är verkligen sugen på att testa den nya! Har en liten kille hemma på 11 mån och som småbarnsförälder blir det mkt fläckar och tvätt som du vet. Kram!

 5. Marie skriver:

  Galltvål använder jag mot fläckar. Hade nyss mina fina syssling-barn här och fick en härlig kram av lilltjejen som hade blåbär över hela mun, händer och tröja (jag säger aldrig nej till en sån go kram), vilket såklart kom på min vita t-shirt. Blötte ner den och hällde på flytande galltvål som jag gnuggade in lite och sen in med t-shirten i tvättmaskinen. Fläckarna är borta 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..