Hej!

Det är fredag och jag sitter inte på tåget upp till Stockholm som planerat. B opererade bort sina mandlar för drygt en vecka sedan, allt gick över förväntan men sen fjärde dagen hände något och han fick hög feber och väldigt ont innan det började blöda kraftigt från såren i halsen. Det blev ilfart till akuten där han sövdes och opererades, där fick han sedan stanna tre nätter för observation. Hemma nu och väldigt ynklig. Det är tydligen 1 på 30 000 som råkar ut för en sådan komplikation efter tonsillektomi, sån osis! Där fick jag för att jag skrev att det skulle bli skönt att vara ifrån familjen lite, haha. 😉 Skämt åsido, nog hade jag sett fram emot att spendera helgen i goda vänners lag i en stad långt bort men inget känns viktigare än att bara vara hemma just nu och… det kommer fler tillfällen! B är på bättringsvägen och förhoppningsvis helt återställd inom ett par veckor, restriktionerna är fortsatt vila och flytande kost. Han hade fått ett fantastiskt bemötande av personalen på SUS så vill avrunda detta inlägg med att ge lite ros till dem, så härligt när det är rätt folk på rätt plats.

 1. Linda skriver:

  Usch vad jobbigt för honom. Jag undrar om riskerna för komplikationer är större när man är vuxen? Jag opererade bort mina som sjuttonåring och var fine en vecka efter men min sambo var 25 när han tog bort dem herrom hösten och han var jättedålig efteråt. Han gick inte utanför dörren på tre veckor och de läkte inte som det skulle, sen gick ner 18 kilo i vikt så han vart helt urholkad. Så jobbigt när man inte kan hjälpa dem att må bättre. 🙁
  Hoppas han blir bra fort! kram

 2. Madde skriver:

  Ojdå! Vad otäckt! Sen vi fick barn blir jag helt sjukt orolig för minsta lilla min man skadar sig, så det där måste ju ha varit sjukt jobbigt.

 3. Penny skriver:

  SUS heter det numera Stina. 🙂

  1. Stina skriver:

   Tack för rättelsen, Penny. 🙂

 4. Usch vad obehagligt! Skönt att det gick bra sen!

 5. Elisa skriver:

  Usch, stackaren! Gjorde själv en sådan operation förra hösten och var livrädd för att det som nyss hände B, skulle hända mig då. Det är som sagt inte så vanligt, men man blir ju ändå informerad om riskerna och ja, det händer ju trots allt i vissa fall. Nu hände det inte mig vilket jag är väldigt tacksam för, hade skapligt ont dock, men det var jag inställd på! Hoppas B fortsätter krya på sej och att det läker bra nu!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..