Eyelinervinge

Jag må vara lite efter men förra helgen innan jag och Sofia skulle gå ut och äta ramlade jag över ett bra tips som gör eyelinerappliceringen betydligt enklare. Det är inte ofta jag använder eyeliner nu för tiden och övning ger ju onekligen färdighet vad gäller eyelinermålning. Själva linjen längs fransraden har jag egentligen inga större problem med (bara att dra med tops om den skulle bli ojämn) men däremot vingarna! Dessa skippar jag helst då det är närmast omöjligt att få dem lika på båda sidor, synd, för det är ju så snyggt!

MEN… nu har jag alltså lärt mig att en bra teknik för att få till fina och symmetriska vingar är att följa samma linje som den undre fransraden, ja tänk dig att du förlänger din undre fransrad genom att måla ett streck i samma lutning. När det är gjort är det ”bara” att binda ihop spetsen med linjen som du redan målat på övre ögonlocket. Voilà – en vinge! Inte lätt, men betydligt lättare än att göra vingarna helt på fri hand. Innan försökte jag liksom göra vingen direkt från linjen där uppe, utan minsta tanke på undre fransraden. Blev sällan bra.

Jag hittade nedan bilder som förklarar det hela väldigt bra, hoppas det var ok att jag lånade dem, Helena?! 🙂

IMG_6204

1. Måla en lagom bred linje från yttre ögonvrån till ungefär mitten av fransraden.

IMG_6212

2. Fortsätt in mot ögonvrån, men måla denna bit lite smalare.

IMG_6216

3. För att skapa en eyelinervinge som passar ögonformen, så tänker jag mig en förlängd linje från undre fransraden och utåt, alltså som har samma lutning, och så målar jag ett streck utifrån det.

IMG_6225

4. Forma själva vingen genom att dra en linje från spetsen in mot fransraden. För att eyelinervingen ska lyfta ögat naturligt, så se till att få en mjuk övergång mellan vingen och eyelinern på själva fransraden.

IMG_6230

5. Fyll i tomrummet i vingen, sen är det klart!

Längst ovan är mitt resultat. En diskret eyeliner med små men jämna vingar, nästan precis som jag vill ha det (något längre vingar hade inte skadat, det får jag testa nästa gång). Kul! Ni kände säkert till detta knep sedan tidigare, men för er som liksom jag befinner sig i vardagsträsket med små barn och inte får tillfälle att lägga full make särskilt ofta kanske det kan vara ett uppskattat tips… 🙂

Jag använder Isadora Colorful Eyeliner 12 Dark Brown.

Kram! <3

  1. Tove skriver:

    Senast jag skulle göra cateye till en dansföreställning blev jag tvungen att öva så mycket att jag gjorde slut på hela pennan. Vill börja sminka ögonen oftare, har tänkt att köpa Isadora också, då jag hört att den är bland de bästa! Med din förklaring ska jag förhoppningsvis få till det lite enklare 🙂

  2. Jag är 20 och borde kunna sådant men icke! Tack för en jättebra guide! Jag ska prova redan imorgon, ska på pubquiz och vore kul att vara extra fin!

  3. Marie skriver:

    Tillhör de som med full makeup tar mascara, rouge, kanskee eyeliner. Sen är makeupen klar haha. Aldrig ens provat foundation ;D

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..