Tivoli-bananer

I dag har vi gjort tivoli-bananer. Närmare bestämt frysta bananer på glasspinne doppade i smält choklad och strössel. Förvånansvärt gott, faktiskt. Som glass! Idén kommer från Philofix som både Mayia och jag är stora fans av, hon Rakel är ju så jäkla bra! 😀

IMG_0944

IMG_0985

Skär bananer i lagom storlek. Trä på glasspinnar, sugrör eller annat. Låt stå i frysen några timmar. Smält choklad (vi tog vad vi hade hemma det vill säga mindre än en halv kaka mjölkchoklad samt två kinderägg-hur ska detta gå tänkte jag men det blev mums) och tillsätt några droppar olja. Doppa de frysta bananerna i chokladen och strö sedan strössel över. Något att testa till nästa barnkalas kanske? 🙂

  1. Men jag dör så gott det såg ut. Det får nog bli lördagssnackset.

  2. Helen skriver:

    Men jösses vilken bra idé! Nyttigt & gott!

  3. Louise skriver:

    Fasen va smart. Riktigt roligt ju. Å kanske lite lite nyttigt också.

  4. Det är så gott att doppa frukt i choklad och det brukar vi också göra ibland 🙂

  5. ha ha vilken smart grej !! Vad bra att det är lätt att göra, helt klart nått jag ska prova till helgen. tack för tipset. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..