Almviks 4H-gård

I söndags besökte vi Almviks 4H-gård, en oas mitt i stan där barn och ungdomar (och vuxna för all del) är välkomna att komma djur och natur nära. Jag älskar konceptet och det är synd att gårdar runt om i Sverige tvingas stänga ned sina verksamheter då bidrag dras in.

IMG_1948

Välkomna till Almviks 4H-gård!

IMG_1954

IMG_1957

Att det var glada grisar som snusade runt i leran gick inte att ta miste på, kul att se.

IMG_2053

Rökullakon Milda med sin kalv.

IMG_2065

Den enda bilden på mig från gården… kunde ha blivit bättre! 😉

IMG_1992

Medhavda kanelbullar. Det finns fika att köpa på plats också, ungarna fick våfflor med sylt och sedan glass. Mysigt!

IMG_2029

Rullstolsrampen gav extra fart åt små ben med spring i. 😉

IMG_2080

Getter och får.

IMG_2145

Hej då, grisarna!

IMG_2115

IMG_2156

Vackra vyer som ger mig hemmakänsla. Vi hade en fjording på gården där jag växte upp, alldeles sjövild var hon så min erfarenhet av rasen kanske inte är den bästa, men är säker på att Carrisma ovan är en betydligt lugnare häst än vad vår ”Fröken fjord” var. 😛

Vill ni se fina och välmående djur, kanske rida, hjälpa till med skötsel och utfodring, ta en fika i gammal svensk bondgårdsmiljö eller bara ha ett par mysiga timmar, besök Almviks 4H-gård och stötta deras viktiga verksamhet! Jag tycker att alla barn, oavsett bakgrund, ska ha möjlighet att komma bort från stadens brus och tillsammans med andra delta i aktiviteter som 4H ofta erbjuder.

Almvik är för övrigt naturskönt beläget med grönskande omgivningar så tveka inte på att ta med picknickkorgen! På vägen hem gick vi dessutom förbi en riktig toppenlekplats som garanterat kommer att besökas fler gånger i sommar, mer om den i ett annat inlägg.

PS. Läste nu att de hyr ut lekladan för barnkalas på lördagar, hur kul?!

 1. Emma skriver:

  Ser mysigt ut! Kan du inte ha en frågestund snart? Är nyfiken på hur du trivs på ditt jobb på förskolan 😀

 2. Emma skriver:

  men åh!! Gick ju på almiks-skolan när jag var liten 🙂

 3. Jenny skriver:

  Åh, vilka minnen därifrån!! Jag var alltid på Almviks 4H gård när jag var yngre =)

 4. Så mysigt! Åkte ni inte förbi Katrinetorp när ni var på det hållet? Det är vår lilla oas på sommaren, härlig miljö, god mat och bra service!

 5. L skriver:

  Var helgskötare med min familj på en 4H-gård under 10 år när jag var yngre. Var en så otroligt kul och nyttig erfarenhet! Fick lära mig om alla djur, foder, odling, hantverk och andra sysslor på en bondgård. Kommer absolut att iallafall ta med mina framtida barn till någon 4H-gård, och kanske även att jag blir helgskötare igen.

  Finns 4H-gårdar över hela Sverige, så jag kommenderar det verkligen till alla! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..