Ny matta som luktar

Jag har så länge velat ha en matta men av praktiska skäl (hundar, barn, städning..) är det något vi valt att vänta med. Den senaste tiden har vi dock varit i full färd med att göra det mysigt i vårt vardagsrum, blir jättefint, men något har fattats och ni kan ju gissa vad. En matta!

Nyligen var jag ute på jakt efter en och där på mattpodiet låg den. Yes!! Att jag varken hade vagn eller bil att frakta det 140×200 stora tygstycket på kunde icke hjälpas så upp med mattan på axeln bara och in på de två bussarna som krävs för att ta sig hem. Väl hemma såg den himla ynklig ut till vår hörnsoffa, som jag misstänkte även om den såg tillräcklig ut i butik. Men SÅ fin! Gaaah, man kan inte köpa en såpass dyr och fin matta för att sedan gå runt och störa sig på att det glipar vid golvet, då lägger jag gärna ett par hundralappar emellan för att det ska bli perfekt. Jag ringde butiken och det fanns en 170×240 kvar på lager. Minminmin! Så upp med mattan på axeln igen, eller nej förresten – vagnen, lillis fick också följa med. In på buss 1 för att sedan byta till buss 2. Smockat med folk. Haha, man är fasen inte dålig när det gäller! Jag lämnade den gamla och hämtade ut den nya, som ju var ännu större, och tog samma väg tillbaka. Äntligen hemma och efter att ha torkat svetten i pannan lade jag ut den på golvet, skitsnygg och storleksmässigt mycket bättre… men så känner jag den där stickande doften, ni vet så som importerade varor som legat länge kan lukta. Jag tänker att det är själva förpackningen som stinker värst så går och slänger den, men nu flera dagar senare sitter doften i hela lägenheten. Jag ringde butiken och de svarade vänligt att om det inte blir bättre efter vädring ska jag återkomma, så ja, i dag har mattan hängt ute på vår altan. Inte där den ska vara ju…

Vad är era erfarenheter av nya mattor som luktar illa, släpper det? Om inte annat lär man väl vänja sig men det är barnen jag tänker mest på, tråkigt om det skulle visa sig vara mögel eller nåt.

Tjuvkik på vår underbara matta, som jag håller tummarna för att jag inte behöver lämna tillbaka.

 1. Marie skriver:

  Sjukt snygg!! Var köpte du den??? Kram

 2. Helen skriver:

  Håller med Malena om ovanstående program, värt att se och prova.
  Släpper inte doften är det deras rätt att ersätta dig med en ny annars. Så inte doften sätter sig i övriga hemmet.
  Kan vara öveskottsfärg som doftar oxå.

  När jag läser ditt inlägg skrattar jag gott åt hur du kånkar med denna matta hihi 🙂

 3. Evelin skriver:

  Har aldrig varit med om att en matta luktar illa. Men något som luktar illa är helt nya blöta disktrasor. Det är fuktansvärt vad dom kan lukta.

 4. Sophie skriver:

  Jättesnygg, vilken butik har du köpt den i? Vi är på matt-jakt så svara gärna! =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..