Tre månader

Hej vänner! Laddad med positiv energi efter en riktig toppenhelg fylld av lek- och fikadejter, loppisbesök och familjemys ser jag nu fram emot en ny vecka. Cornelis blir 3 månader och ska få sin första vaccination, ett stick i vardera grodlår. Älskade tjocksmock! Han är en riktig liten solstråle, sitter och studsar i sin kära babysitter här intill och det räcker med att jag tittar på honom för att han ska brista ut i ett brett tandlöst leende. Eller jag behöver inte ens titta på honom förresten, när jag vänder mig mot honom ler han redan, haha. Hur kul kan det vara liksom, att spana in morsan i profil?

För ett tag sedan gjorde jag slag i saken att beställa tid för efterkontroll, vilket jag helt förträngde att göra sist. I måndags var det dags och det kändes faktiskt lite speciellt att träffa barnmorskan igen, att få visa upp underverket som legat i min mage alla de gånger vi träffats, vars hjärta vi lyssnat på. Hon gullade en massa med honom och vi pratade om förlossningen och livet i övrigt, kontrollerade blodvärde, blodtryck och urin. Och sedan var det dags för den gynekologiska undersökningen – frivillig så klart, men något som de flesta ändå erbjuds. Cornelis som alltid brukar somna när han blir lagd i vagnen ville annat just i dag så jag fick helt enkelt ha honom sprattlandes på magen under tiden, haha, verkligen ett perfekt sätt att avdramatisera hela den inte allt för roliga situationen på. Jag gick igenom besiktningen! Himla skönt, misstänkte nämligen att jag hade på gränsen till framfall eller liknande då det flera gånger har känts som att slidframväggen mer eller mindre är på väg ut. Ni är säkert fler som känner igen det, den där skavkänslan, som om hela paketet liksom halkat ned några snäpp. Det hon kunde se var fullkomligt normalt i alla fall och jag tycker att det blir bättre och bättre med tiden. Knip, knip, kniiip.

Jag och min lille gosse bara några dagar gammal. Mayia 3 år tog bilden, hihi. Anar vi en talang?

 1. sanna skriver:

  Hejsan har en fråga ang din hund, har det inte varit jobbigt med barn osv dels att gå ut med den hela tiden och sen att barn inte ska skada honom osv?
  =)

 2. Lizzie skriver:

  Nämen som jag missat, det var ett tag sedan jag läste din blogg.
  Grattis till den fina pojken 😀

 3. Åh, vilken fin bild! 🙂 Så duktig hon är lill-tjejen ^^ Min grabb har precis lärt sig att öppna låset på iPhonen ;>

  Känner inte igen känslan du beskriver.. men däremot så har jagett jäkla tryck neråt typ och ömmar så mycket så att jag nästan inte kan stå upp förssta dagen på mensen sen förlossningen :/ Det är ändå 1,5 år sedan, men det har inte blivit bättre! Nåja, det är små saker och helt klart värt det när man vet vad man får ^^

  Kram!

 4. Annika skriver:

  Haha, du skriver så härligt- öppet och ogenerat! Tack för en bra blogg 🙂

 5. Anna skriver:

  Hej!

  Himla fin bild måste jag säga..

  Hur går det med svaren från frågestunden angående förlossningen? Mitt BF närmar dig med stormsteg och det skulle vara så skönt med lite svar/inspiration inför..

  Kram

  Anna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..