Förlossningsfrågor

Tack så hjärtligt för alla fina kommentarer på min förlossningsberättelse, hoppas att den var värd att vänta på. Som nybliven tvåbarnsmamma får jag sällan sitta ostörd så länge som jag behöver för att skriva långa och betydelsefulla texter så det blev till att sitta uppe långt in på natten, när de andra sov, för att få den klar. Kände mig mer död än levande morgonen därpå, när ungarna vaknade pigga och alerta runt sjusnåret. Haha. Bara att gå upp och se glad ut. Hur som helst, era ord gjorde mödan värd. Om ni har några frågor kring förlossning, min eller bara rent generellt så får ni gärna ställa dem här. Jag svarar i ett nytt inlägg så fort tiden finns.

 1. Anna skriver:

  Hej! Vilken fin förlossningsberättelse.
  Men för att vara ärlig blev jag mer rädd av att läsa din historia, just för att jag ( dumt nog kanske ) förväntade mig att du skulle förklara det hela som…det gjorde inte alls ont med värkarna eller det med att barnmorskan ”tänjde ut” åh herregud! Hursomhelst var din berättelse ärlig och fin jag hade bara förväntat annorlunda helt enkelt. Tack för att du delade den.
  Jag ska själv snart ha barn och jag är inte rädd för smärtorna i form av värkar, men jag är som kanske de flesta rädd för att något oväntat ska hända. Har supertorra slemhinnoroch kan inte ens ha samlag med min sambo för att det blöder och gör ont under tiden och efter. Det känns hemskt att alltid ha ont och gå runt och säga neeej jag kan inte var och varannan dag. Jag har tagit upp detta med min barnmorska och hon säger att det inte finns något hon eller någon kan göra. Jag har testat det mesta utan resultat. Frågan är då…om jag inte kan ha samlag, hur ska jag då kunna föda utan att det gör mer ont än vanligt eller undvika och spricka hela vägen osv. Tips?

  Tack igen för din ärliga berättelse.

 2. Jennie skriver:

  På dina klockslag på bloggen så har du antingen fm eller em efter. Hur har du fått dit det?

  Jag skriver på engelska i min blogg o har massa utländska läsare, så jag skulle vilja ha pm och am efter mina klockslag. Hoppas på svar 🙂

 3. Sandra skriver:

  Hej Stina.

  Din förlossningsberättelse var fantastisk!

  Jag undrar om saker som dom flesta gör, då jag är livrädd för att föda. Egentligen inte mest smärtan över att just föda, utan att man skulle spricka väldigt mycket och även efter allt som tillkommer efter en vaginal födsel.
  Hur ont har man efteråt?
  Kan man gå på toa som vanligt?
  Svider det/gör ont när man kissar?
  Hur länge?
  Har man svårt att hålla tätt efteråt?
  Ja, massor med sådana här frågor om vad som händer EFTER en förlossning.

  Hur har du hanterat allt efteråt?

  Sen undrar jag om varför du valde bort lavemanget denna gången? Finns det nackdelar med det?

  Tack för en superblogg!

 4. Anna skriver:

  Hej!

  Tack för att du är så generös med ditt liv..

  Jag väntar mitt första barn i Mars och har egentligen inte funderat så mycket på förlossningen.. Många av mina närmsta vänner har barn och jag pratar en del med dem om eventuella funderingar som dyker upp. Din historia berörde mig djupt då du använder ett språk som jag verkligen förstår. Jag gillar verkligen att du är så direkt och detaljerad! Det är ju helt omöjligt att förbereda sig inför något man inte har en aning om hur det ÄR! Eller…?

  Kan inte du dela med dig av lite bra tips av hur man förbereder sig.. Fysiskt, mentalt. Saker att tänka på när det väl sätter igång… (Älskar tanken på JA-JA-JAAAA, istället för ”det här går inte jag med på, nu drar jag”…)

  Återigen TACK och God Jul!

  Kram

  Anna

 5. Christa skriver:

  Hej

  Ska få en liten kille i början av mars. Jag känner mig inte speciellt orolig för själva förlossningen, men däremot för blodet. Hur mycket blöder det egentligen, och hur länge blöder man efteråt?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..