Att boa

Jag är uppväxt med djur. Hundar, katter, råttor, kaniner, får, minigrisar. Listan kan göras lång! Gemensamt för alla dessa har varit att de som gått dräktiga i regel har boat inför ungarnas ankomst. Det samlas mat, dras in diverse föremål i husen, hö och halm bylsas till, mansdjuren blir ratade – honan vill vara ifred etc. Jag kom att tänka på det igår, när jag avfärdade sambons försök till mys, när jag fick all världens energi till att städa, när jag ställde till med muffinsbak samtidigt som jag gjorde middagen – skillat, jag vet! Och när jag stånkandes och stönandes drog runt på vår stooora hörnsoffa här hemma i hopp om att hitta en bättre plats för den. Det gjorde jag så klart inte, utan fick snällt dra den tillbaka. Hehe. Puh! Det känns i hela kroppen att jag snart ska få min unge och det är häftigt hur lika vi är, jag och… min favorit-råtta Snuttan som så ivrigt flyttade runt på sitt lilla hus dagarna innan hennes små rosa naken-bebisar föddes, i ett näste fyllt av saker som hon hämtat både inifrån och utanför buren. Jag hittade bland annat min gamla ring, samt ett avgnagt barbieben där inne. Mysigt! Hur står det till med ert boande?

 1. C skriver:

  jag må vara ung, men har alltid sett din blogg som inspirerande just för att du har en sådan skön klädstil. kommer ihåg när jag började följa din blogg 2009, när Mayia kom till världen osv.

  och så klickar jag mig in här idag av en slump, har inte läst din blogg på jag vet inte hur länge. och nu ska du ha en liten till, grattis! du är så vacker med fin mage!

 2. Ebba skriver:

  Åå har du haft råttor? Jag har två stycken och dom är så härliga att ha som husdjur!

 3. Ebba skriver:

  Åå har du haft råttor? Jag har två stycken och dom är så härliga att ha som husdjur!

 4. Linna skriver:

  Själv har nog boandet ännu bara blivit ett jäkla uppstyrande; har listor på exakt vad som ska köpas i vilken månad och hur mycket det ska kosta. Försöker att ”boa långsamt” och lägga till saker då och då. Dock röjer jag en hel del, vill inte ha saker liggandes framme och försöker ”planera in” dagar då vi ska till tippen, lämna tillbaka prylar som är andras samt vilka rum som ska röjas när. Så visst boar jag, men har ännu inte kommit in i vad jag tror kommer bli en än extremare fas 😉

 5. Julia skriver:

  Jag tror du kommer föda snart!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..