Du har 13 dagar kvar till beräknad förlossning

Då var ännu en helg till ända. Jag vaknade med molande mensvärk i morse, betyder väl ingenting men då jag aldrig haft några direkta känningar innan lyssnar jag på varenda signal som kan vara tecken på att förlossningen ska sätta igång. Jag låg riktigt och tänkte ”kom igen, gör riktigt jäkla ont nu dååå”, haha. Lustigt hur man kan längta efter smärta! Förlossningssmärta är (enligt mig) den enda positiva smärtan och det ska jag försöka hålla fast vid när det gör som mest ont också. Inte bli rädd, andas, slappna av.

Lilla människa där inne, vem är du? Jag vaknade med en snilleblixt klockan tre inatt – ja, detta ska han heta!!! Men när jag vaknade nästa gång så bara: Eh, neeej! Att man kan ändra sig så fort. ”Du har 13 dagar kvar till beräknad förlossning” möttes jag av inne på familjeliv alldeles nyss, undrar när det blir. Jag har en känsla av att mina värkar kommer att starta på BF-dagen, som även är min pappas födelsedag, men att han kommer ut dagen efter. Den femtonde! Jag ska försöka att inte tänka på det, har en del att pyssla med innan så förhoppningsvis går tiden inte allt för sakta. Kanske ska ta och börja med förlossningsbrevet? Det skrev jag ett sist också men det blev kvarglömt hemma på köksbordet, haha. Mayia kom minsann ut ändå! Och den där väskan, den är inte så noga tycker jag. Jag packar ned lite kläder till bebisen och lite till mig, tofflor, necessären och inte att förglömma: BINDOR! Stora sådana! Det hade jag inga med mig sist så Bobby fick springa runt och ragga på sjukhuset, sent på kvällen, medan jag vaggade bredbent mellan duschen och sängen med blodet droppandes på golvet. Detta efter att dottern kommit ut alltså. Jag trodde att förlossningen tillhandahöll sådant men nepp, inte här, åtminstone inte då. Så det ska jag försöka få med mig. Cola och annat gott köper jag på vägen dit. Journalen är ju elektronisk nu för tiden så den behöver jag inte tänka på, men blodgrupperingspapprena däremot kan vara bra att ha med sig, sa barnmorskan.

Och KAMERAN, för bövelen. Den ska också med! Plus laddare och ett tömt minneskort. ”Minneskort fullt” är inget man vill mötas av i det läget, eller ännu värre – ”inget kort”. Gah!

  1. Cathy skriver:

    Gud så mysigt, längtar lite tills det är dags för mig nästa gång 🙂

  2. Erica skriver:

    Att föda barn är verkligen det häftigste man kan göra. Jag längtade efter att få göra det igen bara några månader efter ettan. Men när det väl drog igång med tvåan så ville jag helst bara lägga mig ner och dö en sväng, istället för att föda barn =) kan ju tilllägga att tvåan blev en väldigt intensiv förlossning på totalt tre timmar.
    Snålt med bindorna förresten, såna jättebindor som finns på sjukhuset får man ju inte tag på själv. Här i Sundsvall finns ett gäng på toaletterna så man kan sno med sig några hem.

  3. Du är så himla vacker, Stina! Önskar dig och resten av familjen all lycka med bebisen =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..