God morgon!

Jag förlänger känslan av sommar med min fina falby-mugg. Det är en fröjd att dricka morgonkaffet ur den, i samma serie har jag även assietter och söta äggkoppar. Mayia har ett helt eget set, fast i melamin, en slags hårdplast. Mycket praktiskt när det smäller!

Jag ”syndar” och äter vitt bröd denna morgon, hade inget annat hemma. Som ni vet har jag på grund av för höga sockervärden under graviditeten lagt om min kost, eller åtminstine ägnar jag nu en tanke på vad jag stoppar i mig och hur det påverkar just min kropp. Det har jag ju aldrig gjort innan! Jag är för det goda i livet, det vet ni, och skulle aldrig utesluta saker jag gillar om det inte vore för min och mina barns hälsa.

Om man inte har några kända alleriger kan man äta allt och det tycker jag också att man ska göra, men kanske inte alltid eller hur mycket som helst. Det gäller helt enkelt att lära känna sin kropp, och lyssna till vad den har att säga. Nu för tiden är det bröd av råg/havre/surdeg som gäller för min del, om det ska ätas bröd över huvud taget. Juice som jag förut hinkade i mig är nu koncentrerat till ett glas om dagen, gärna till frukosten. Mer än så behövs ju faktiskt inte och coca-cola som jag drack till vardags innan, dricker jag nu enbart på helgen. Vilket gör helgen speciell och väldigt mysig! Jag är försiktig med pasta, då jag insett att jag är känslig mot gluten, trots att min gastroskopi inte visade någon påverkan på tarmen. Så kan det ju faktiskt vara! Jag har trots allt celiaki på många håll i släkten och tror att min kropp verkligen kämpar för att bryta ned det vita mjölet, vilket gör mig väldigt trött. Sedan jag drog ned på pastan märker jag stor skillnad. Jag försöker att inte ha så väldans mycket potatis och ris (skulle aldrig utesluta något så gott) på tallriken, istället väljer jag mer kött, fisk och grönt. Alltså, det går riktigt bra! Det är så sjukt jävla gott med mat och ännu godare blir det när man vet vilka goda effekter den har på kroppen.

Och så var det detta med att äta regelbundet. För mig som egen företagare, utan bestämda tider, är detta extra viktigt. På en vanlig arbetsplats har man oftast sin lunchrast då man äter sin lunch och det finns sällan utrymme för en massa onyttigt småätande. Fasta rutiner är något som jag tror alla mår bra av, både fysiskt och psykiskt, men för mig som själv styr över min tid är det svårt och i sådana lägen, när jag har möjlighet att fritt bestämma och när det gäller bara mig (det ska tilläggas att jag är mer noggrann när det kommer till min dotter, så helt ansvarslös är jag minsann inte), brister min karaktär. Förut satt jag inte framför datorn utan att ha exempelvis en kanelbulle och en cola intill mig. Never! Och framför datorn kunde jag sitta större delen av arbetsdagen, och även efter att Mayia somnat på kvällen. Måltider var spridda över dagen, lite här och lite där, allt efter behag. ”Det som inte syns (kroppens insida) finns inte”. Galet ju! Och inte konstigt att kroppen till slut sparkar bakut. Tack min kära kropp, får jag väl säga, för att du gav mig tydliga tecken och en tankeställare. Jag är stolt över denna förändring, som jag tror är här för att stanna.

 1. Sunda tankar du har! Min kropp mår också bäst av rutiner, regelbunden vardagsmotion och mat på fasta tider 🙂 Och så utsvävningar på helgen, haha!

 2. Hurra för dig! 🙂

 3. En tankeställare behöver man ibland. Jag har själv börjat träna för första gången i mitt liv, jag går på pass 2-3gånger i veckan och märker vilken skillnad det gör på min kropp! Jag orkar mycket mer och är mycket piggare, min kropp sägeräven till mig att äta mer och lyssnar jag och äter duktigt så trivs vi bra ihop min kroppstrumpa och jag 😉 Ha de gott, kram från Ystad

 4. Stina skriver:

  Jonna: Vad roligt att du tycker det, försöker uppdatera så fort det finns tid, och så klart något att skriva om. Kram och tack!

  Malin: Oj, duo eller kombi? Vi har en sittdel till den som man enkelt klickar dit när det är dags för det. Antar att det är en duo då? Hmmm… Supersmidigt i alla fall och vi är verkligen nöjda! Grattis till flickan i magen, och lycka till med allt.

 5. Malin skriver:

  Hej igen Stina! Undrade om Brio happyn ni har är en duo eller en kombi? Har ni en annan sittvagn eller är det kombivagnen? Den var jättefin!
  Funderar med på en sådan till vår tös som kommer i februari 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..