Hallå!

Vad roligt att så många är positivt inställda till att ha någon utomstående med sig på förlossningen. Det pirrade som tusan i magen när jag loggade in på mailen imorse och fick se ”förlossningsfotograf” som första rubrik. Jag klickade mig in på mailet och läste ”är otroligt sugen på att ha någon som kan fota denna underbara upplevelse” Jaaaaa! Kände lyckan i min kropp och läste snabbt vidare ”…bor dock i Stockholm och undrar vad du skulle ta i ersättning för att komma upp hit när det är dags?” Neeeeeej!!! Kände jag då, och var nära att ta till lipen, haha. Why Stockholm? Jag vill så himla gärna ta mig an detta fantastiska uppdrag men ser inte hur det skulle gå att genomföra rent praktiskt. En förlossning kan ju starta när som helst och förloppet ser olika ut för alla, dessutom kommer jag vid tiden förmodligen vara nyförlöst själv. Så jag tackade så hjärtligt för möjligheten och önskade stort lycka till! Under dagen har fler mail rullat in, då gällande förlossningar som ska äga rum i Malmö/Ystad/Lund. Jiiihooo! Den som ligger allra närmast kan bli när som helst nu. Inget är bestämt men den blivande mamman ifråga vill mer än gärna ha mig där, både som doula och fotograf. Tänk om det faktiskt blir av, vilken grej! Om vi håller oss till foto-biten en stund. Jag kommer självklart göra mitt yttersta för att fånga känslor och ögonblick på bästa sätt men förstår ju att kvaliteten på själva bilden lär variera beroende på när bebis planerar att komma, när på dygnet alltså. Om förlossningen blir på natten när ljuset är dåligt, vilka är då era bästa tips till mig för att få så bra bilder som möjligt? Några bra knep?

Gäsp! Klockan har passerat midnatt och jag sitter här med en festande alien-bebis i magen som vägrar sova. Sova kan man göra i graven säg, inte innan man är född, hehe. Det är helt galet hur han rör sig, hela magen bubblar och jag får riktigt hålla emot med handen när han trycker ut sin lilla fossing eller vad det är för att det inte ska göra alldeles för ont. Kan inte minnas att jag upplevde det så med Mayia, visst levde hon runt där inne men aldrig så att det gjorde ont. Jag har gått upp tio kilo förresten! Vägde mig för första gången när jag var hemma och hälsade på nu senast. Sist gick jag upp sexton totalt, ska bli intressant att se vad vågen visar vid denna resans slut. Önskar att jag finge lägga på mig lite mer på armarna, de är fortfarande som två spaghettin. 😛

Nu har lille lugnat sig!
Natti…

 1. Jag födde min första dotter med EDA i USA 2008, sedan kom nr.2 med bara gas i Sverige 2010 (för att det gick så snabbt.. inte för att det va det jag ville).. Men nu är det dags för nr.3 och jag är för första gången lite nervös inför förlossningen. Vi bor i USA igen och jag vill så gärna ha en kombination av mina 2 tidigare förlossningar, men man kan såklart inte önska sig hur man vill ha det. Men.. jag gillade att ha en barnmorska istfället för en doktor (som man har i USA), så jag har nu tänkt anlita en doula som kan vara med på förlossningen. Vad tycker du man ska tänka på när man träffar en doula för intervju? Jag har tänkt träffa 3-4st och sedan välja den jag trivs bäst med. Några tips på bra frågor att ställa?

 2. Jag hade GÄRNA haft dej med, synd jag inte tänkte på det!!! Du hade behövts i mitt smärtkaos!! (läs gärna min förlossningsberättelse)

 3. ottilia skriver:

  Jag finns tillgänglig i Sthlm om det skulle finnas intresse. 🙂

 4. Sara skriver:

  Åh jag ryser lite av bara tanken på att ha med en fotograf på förlossningen. Men samtidigt hade det varit förbannat häftigt att ha bilderna sedan efteråt.

  Fast å andra sidan, när man föder barn så är man ju inte så fokuserad på annat än just föda barn så kanske hade man inte märkt att en fotograf var med i rummet då?

  Jag är kluven till den frågan faktiskt. Väldigt kluven. Det är ju så personligt och intimt att föda barn. Men även något man glömmer så otroligt fort och spara fina bilder är ju guld värt.

 5. Marie skriver:

  Vad spännande!! Hoppas att du får din dröm uppfylld! =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..