Grattis till mig själv

Jag är så glad för att jag gjorde och gör detta. Jag har lärt mig så oerhört mycket under denna korta men intensiva utbildning och då inte bara om den gravida och födande kvinnan, om hur kroppen fungerar och hur man bäst stöttar någon som är rädd och har ont utan även om mig själv och mina känslor. Jag har träffat människor jag antagligen aldrig skulle ha sammastrålat och därmed fått möjlighet att klicka med annars. Ett friskt gäng kvinnor i olika åldrar (24-60 år) och med vitt skilda livshistorier men med en viktig sak gemensamt som fört oss samman – ett brinnande intresse. Som vi har skrattat! Och jag har verkligen utmanat mig själv på flera plan som gjort att jag nu i efterhand känner mig starkare och mer harmonisk än någonsin. Nu längtar jag efter att få sätta all ny kunskap i praktik och som tur är behöver jag inte vänta särskilt länge för i december och januari väntar två uppdrag, två förlossningar. Vilken lycka! Målet är nu att skaffa så mycket erfarenhet som jag bara kan och sedan, förhoppningsvis, avancera till förlossningspedagog.

Åh, det är mycket jag vill skriva men var ska jag börja? Är du gravid och känner att det kanske inte skulle vara fel med lite extra stöd innan, under och efter förlossningen, tveka inte att höra av dig till mig. Ni har redan allt som krävs som att föda ert barn, tvivla aldrig på det, men precis som i det vardagliga livet kan man stöta på hinder som stör förmågan att använda de inre verktyg som vi behövs. Blir vi rädda låser vi ju oss ibland. Där kommer jag in. Jag vill vara era ögon när ni inte ser, er röst när ni inte orkar prata, ert mod när det egna tryter så att ni åter ska få tillgång till den inre kraft som ni verkligen verkligen besitter.

 1. Hej goa Stina!

  Jag har följt dig länge och älskar din blogg. Nu är det så att jag är mitt i en Doulautbildning, men är så nervös för provet som komma skall. Hur gick provet till? Lämnar alla in provet samtidigt? Hoppas du orkar ta dig tid att svara! 🙂

 2. Madde skriver:

  Hej!!

  Vart vänder man sig för en sådan utbidlning?

 3. Tess skriver:

  Grattis till dig! 🙂
  Nu är inte jag gravid, fick mitt första barn i mars men tänkte fråga om du har något tips på hur man vågar bli med barn igen. Konstig fråga kanske men för mig har det blivit något som jag går och grubblar på. Hade en kämpig graviditet och känner mig fortfarande lite smått traumatiserad efter förlossningen. Allt gick bra men känslan av att tappa kontrollen över sin egna kropp har skrämt upp mig rejält och trots att jag vill ha fler barn framöver så känner jag mig för rädd för att våga igen.

 4. Åh, bra jobbat! Stort grattis! 🙂 Hade vi bott närmare varandra så hade jag mer än gärna haft dig som doula, men avståndet är som sagt lite väl långt kanske. Kände mig säkrare inför min första förlossning (som förövrigt gick toppen) än vad jag gör nu när jag väntar tvillingar; helt plötsligt känns allt väldigt nytt, läskigt och osäkert… Fast spännande 🙂

 5. ÅH massa grattis kramar till dig Stina! 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..