Mitt första doulauppdrag

Hej vänner! Över hundra nya prenumeranter på en vecka, bloglovin som fått fnatt eller jag som är på väg att bli ”Stina-Lee storbloggaren” igen? Haha, skämt åsido. Välkomna hit nya läsare. Är ni bara hälften så schyssta som alla de som redan kommenterar här inne är jag glad. Vad gör ni annars denna tisdag? Vi har ätit tonfisksallad och hyrt film via fjärrisen. Smidigt må jag säga. Det fick bli ”Hur många lingon finns det i världen” och gud vad jag grinade. Och skrattade. Fin film!

Doula-mötet i fredags gick jättebra, förresten. Jag var pirrig som skam innan men den blivande mamman var hur trevlig och lättsam som helst. Tiden sprang iväg och som det ser ut nu har jag fått mitt första uppdrag! Beräknad födsel den sista december och då går jag på jour två veckor innan fram till dess att bebis är född. Behöver jag skriva att jag känner mig lyckligt lottad som får vara med om detta? Nu ser jag fram emot block två på utbildningen, då blir det mer praktiskt vilket nog kommer kännas som en trygghet. Att veta – jag kan göra detta, massera på det här sättet eller guida andningen såhär. Det blir skoj!

Här fick jag och mina kurskamrater testa på att stötta under en kejsarfödsel. 😀

 1. Emma skriver:

  Men oj va roligt och vilken upplevelse! Jag jobbar som sjuksköterska nu och har tänkt plugga vidare till barnmorska, som du skrev tidigare är det nog inte samma sak som en Doula får vara med om, men man får iallafall se bebisar komma till världen & lyckliga föräldrar:-)

 2. malin skriver:

  Åh va roligt att även kejsarfödslar också är inräknade 🙂 jag tycker ofta man blir nonchalerad när man säger att det blev akutsnitt å jag inte har en aning om hur en riktig värk känns. Hade gärna haft dig med men svårt att planera in när det blir akut. Då man kanske behöver extra stöd 🙂 dock hade jag jätte bra personal å sambo! Lycka till med din utbildning!

 3. tina skriver:

  Åh, så spännande. Lycka till med ditt första uppdrag!

  Måste erkänna att jag själv blev sugen på detta när du skrev om det, men dessvärre har jag ju inte fött barn själv än så jag kan ju tyvärr inte. Men jag ser fram emot att följa hur det går för dig med detta nya som kommit in i ditt liv. 🙂

 4. Hanna skriver:

  Vad roligt! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..