Tankens kraft

Kvällen började med att vår digital-tv lade av, vet inte vad som hände men den ville att man skulle knappa in ID-kod osv vilket jag gjorde men utan framgång. Jag var ensam hemma, ringde till telia i desperation (typ.. ville ju inte missa drömmen om ett barn) och ja, nog löste sig problemet alltid… Med råge! Och istället för paketet ”lagom” sitter jag nu med stora paketet som innehåller sjuhundraelva kanaler. HAHA! Vad fasen… Allt jag ville var ju bara att få igång tv:n igen! Jäkla säljare… Tre kostnadsfria testmånader lät himla bra tyckte jag, jo men visst, nu gäller det bara att avbryta skiten (skiten som jag om tre månader inte kommer att kunna vara utan) i tid också då det givetvis är fortlöpande. Påminn mig den 10:e februari, okej?

Kvällen fortsatte med smarrig tacopaj (nya favoriten här hemma) framför alla våra nya kanaler och nu sitter jag, trött som en gnu, och förbereder lite inför morgondagens samtal med ”min” första blivande mamma som jag, om allt känns rätt, ska vara doula för. Spännande va? Jag känner mig så förväntansfull och glad, samtidigt som mitt självförtroende sviker emellanåt. ”Vem är jag att tro…” ”Inte kan väl jag…” Jag tvivlar på mig själv och min egen förmåga vilket är väldigt synd då negativa tankar automatisk skapar en negativ verklighet. Och tvärtom! Därför använder jag mig av affirmationer just nu, det vill säga att jag vänder mina negativa tankar till positiva och att jag med goda tankar skapar den verklighet jag vill ha. ”Jag är lugn och trygg” ”Jag är mig själv!” ”Jag är en bra doula” ”Jag kan ge ett gott stöd” ”Föräldrarna har valt mig för att de vill ha just mig” ”Allt blir bra, bara jag är jag!”. Det funkar faktiskt tro det eller ej och jag kan tänka mig att det är toppen att använda under graviditet och förlossning också.

Om man får en positiv upplevelse eller inte tror jag inte beror så mycket eller helt på hur förlossningen gick, vad som hände eller hur mycket/lite smärtstillande du använde – en förlossning med ”komplikationer” behöver inte nödvändigtvis innebära en negativ upplevelse och tvärtom. Jag tror att det handlar om inställning (i kombination med gott stöd såklart och att man känner sig sedd, respekterad och trygg), allt går inte att styra utifrån, men mycket, mer än vad man tror. Och det gäller nog det mesta här i livet. Vi kanske inte alltid kan förändra det som händer eller har hänt men vi kan förändra hur vi ser på det och känner inför det och det i sin tur förändrar allt. Nu ska jag krypa ned bredvid min fina familj som redan sover. Natti!

 

 

 

 1. Hanna skriver:

  Akta dig så att det inte är tre fria testmånader med TRE månaders uppsägningstid för då får du säga upp det samma dag som du skaffade det om du ska slippa betala! Ibland är dom hemskt luriga…

 2. Jag har inte läst din blogg på länge men när jag kollade nu om du fortfarande var aktiv blev jag jätteglad! Du är en av mina absolut favoritbloggerskor och din blogg känns alltid så varm och kärleksfull. Angående det här med att komma ihåg att säga upp tvkanalerna, lägg in en påminnelse i mobilen kanske?

 3. Carro skriver:

  Lite måttuppgifter hade inte suttit fel! Tänker speciellt på den fyrkantiga smyckeshållaren. Har saknat det många gånger i din shop 🙂

 4. sagha skriver:

  ååhh gott:)

 5. Ja gud ja, jag använde mig BARA av sådana tankar inför förlossningen – fick precis som jag ville! =)

  Roligt att vara doula!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..