Svårnattad.

Kan ni gissa vad jag har på mig på bilden ovan? Jo, ett sådant där svindyrt ChillNorway-plagg som alla luxuösa mammabloggare har blivit sponsrade med. Jag fick ett hemskickat, hoho. Kläderna är ursköna, fina också, men inga jag personligen skulle kunna lägga ut så mycket pengar på.

Halleluja vilken underbar nattning vi fick till idag. Mayia somnade på fem minuter och det mina kära vänner, det händer aldrig. Nej då för det ska vridas och vändas, nypas i bröstvårtor och busas i minst en timme innan hon ger upp och det gör hon sällan innan klockan tio. Det känns riktigt skönt att sitta här nu och samtidigt ha en del av kvällen kvar. Hur ser era kvällsrutiner ut? Tips och råd mottages tacksamt, speciellt från er som liksom jag fortfarande ammar.

Nu snöar det igen. Skit också! De är inte vana vid mycket snö här nere och det märks. Det plogas hemskt dåligt och vissa fastighetsägare tar dåligt ansvar när det kommer till att hålla efter deras trottoarer. Det är svårt att ta sig fram med barnvagn och för ett par veckor sedan var det en stackars äldre dam som halkade och bröt lårbenshalsen, en timma fick hon ligga innan ambulansen kom och inte var det någon som kom för att hjälpa till heller. Vi fick låna en filt från ett café i närheten men det var väl egentligen allt. Jag tyckte så synd om henne! Nej, tacka vet jag västgötaslätta på den fronten, där saltar vi så det står härliga till.

Kram ♥

 1. Linda skriver:

  Fick se ditt inlägg för en stund sedan och måste bara säga att jag ser inget fel på att amma länge. Jag fattar inte vad problemet är. Ammade min stora tills han var över 1 1/2 år och folk tjöta håll i huvudet på mig att jag var tvungen att sluta. Men jag kände bara att det var mitt val och jag slutade när jag var redo. och min andra son är snart 15 månader och jag ammar honom fortfarande. Och han gör samma som din dotter innan han somnar. Jag bryr mig inte vad andra säger för det är MIN son och MIN kropp. Ps. Du har en väldigt fin blogg.Ds

 2. Jag tycker det är konstigt att de inte har börjat sköta snöröjningen bättre! Nu var det visserligen 4 år sedan jag flyttade från lund hem till stockholm igen, men redan då var det snökaos och pågatågen blev inställda oftare än de gick!
  Tycker att de borde ha hunnit lära sig för de senaste 5 åren har de ju i alla fall haft snökaos under vintrarna.

 3. Först och främst – Det är inget konstigt med att amma en 16-månaders. Och kom igen, låt bli att amma ditt barn om du inte känner för det och låt Stina amma sitt om hon k'nner för det. Det finns inga rätt och fel.
  Jag hade ammat mitt barn sålänge han velat OM jag kunnat amma. Nu kunde jag inte det och det var jättetufft.

  Och ang nattningen, min prins är lite äldre (blev 3 i november) och jag har grymt jobbigt med nattningen också… så några bra tips kan jag inte komma med. Suck!

 4. "Det är ju inte farligt för dom att ligga och skrika även om det gör ont i hjärtat att höra på. Man får gå in ibland och "bädda ner", och sen säga gonatt och gå ut igen måååånga gånger (det fick vi göra i alla fall), men tillslut så somnar dom faktiskt :)"

  DET får jag ont i hjärtat av att höra. Har läst ganska mycket om den där såkallade fem-minutersmetoden och jag mår illa av tanken faktiskt!

 5. Jag har läst en del av dessa kommentarer, och tänkte inte säga mer än så att det ni skriver om att amning INTE förbättrar relationen mellan mor och barn inte stämmer. När man ammar ett barn frigörs ett hormon som heter oxytocin, och det verkar lugnande på både mor och barn. Detta kan vara en av anledningarna till varför man fortsätter amma efter tex 6 månader som någon tyckte. Barn behöver fortfarande trygghet, vilket de får genom delvis amning.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..