Mirakel

För snart tretton år sedan fick min syster Malin och hennes Jörgen sitt första barn, Rasmus. När de ett par år senare började längta efter ett syskon till honom fick de klart för sig att de inte alls var så fertila som de först trott. Tiden gick och efter flera års sexy time in bed utan resultat bestämde de sig för att genomgå IVF-behandling, provrörsbefruktning. En resa som kom att bli både känslofylld och påfrestande, såväl fysiskt som psykiskt. Efter utredningar, otaliga undersökningar och provtagningar började Malin med hormonbehandling som innebar att hon varje dag fick ta sprutor på sig själv för att stimulera utvecklingen av äggen som sedan skulle plockas ut och befruktas utanför kroppen. Vid första försöket tog det sig inte, sorg och besvikelse, andra gången gick det desto bättre och sex år efter att Rasmus kom till världen föddes två friska barn – Ludde och Betty. Dubbel lycka! 

Livet rullade på och fem år senare kom påminnelsebrevet om att de resterande fem ägg som legat nedfrusna nu antingen skulle användas eller kastas. Både Malin och Jörgen kände att det var ganska nog med två små och Rasmus just då men trots det kom det som ett slag i ansiktet och tanken på att aldrig mer få uppleva en graviditet igen kändes fruktansvärd och skrämmande definitiv. Speciellt när mammahjärtat ville något annat än hjärnan och fortfarande skrek av längtan. De ansökte om förlängd frystid hos socialstyrelsen, men fick avslag. Tiden gick ut och äggen kastades. 

Att bli fyrabarnmor fanns inte längre med på kartan. Någonstans inom sig visste hon att det fanns en pytteliten chans till barn på ”normal” väg men vågade aldrig tro att det skulle ske, inte efter alla år av försök. Nu var det bara att vänja sig vid den tanken och gå vidare.

Jag kan tänka mig att många av er rynkar på näsan nu men en tid senare tog vi kontakt med ett medium som faktiskt hade en hel del att säga oss. Bland annat att tre stora presenter var på väg mot vårt håll, alla var från pappa och hade rosa snören runt sig. Vi fick tolka det som vi ville men de skulle komma tätt och var och en skulle förstå när just dennes present hade kommit. Han ville bara att vi skulle veta det, sa spåkvinnan. Och vi som inte ens berättat att pappa var död! Jag ryser nu, som alltid när jag tänker tillbaka på detta. Vi hade inte en aning om vad det betydde då, för tre år sedan. Men nu vet vi.  

I juli kom Elsa, i september kom Mayia, i måndags kom lilla Welma – Malin och Jörgens fjärde barn som helt plötsligt (sju år efter tvillingarna) blev till trots en procents chans ♥

Kopierat från Malins graviditetskalender: ”Du blev gravid ungefär Ons 21 okt 2009 (ägglossningen)”.
Ser ni när Welma blev till? På pappas dödsdatum och inte nog med det, på själva tioårsdagen.

Vi har fått våra tre presenter med rosa snören nu, tack pappa. 
Tänk att du visste hela tiden!

En stolt moster timmarna efter förlossningen. Det blir svårt att beskriva med ord hur stort det var att få uppelva detta men jag ska göra mitt bästa i en liten förlossningsberättelse senare. Jag svävar fortfarande på adrenalinmoln, haha. WOW! Detta är något jag alltid kommer att bära med mig och jag är oändligt tacksam för att jag fick möjligheten.

 1. Jag må vara lite efter men det är första gången jag läser det här. Din text går verkligen rakt in i hjärtat, så fint!

 2. Minnah skriver:

  Vilken lycka!

  Många brukar vara skeptiska till spådamer, men jag tror på det. Ringer relativt ofta och får information som ingen annan kan veta.

  Ett tips till er andra som letar efter seriösa spådamer, http://www.spadam.se

  Tack för en bra blogg.

  Kram Minnah

 3. Zandra skriver:

  Hej Stina! Du, jag har funderat på en grej. Du har ju varit och är väldigt mån om att inte hänga ut varken din fina dotter eller din sambo. Vilket du har alla rättigheter att göra. Men jag undrar hur du tänker när du väljer att publicera en bild på dig och någon annans barn som du gör i detta inlägg? Nu förvisso din systers men ändå?. Är det rätt att lämna ut ett annat spädbarn när du väljer att inte publicera en bild på din dotter?

  Annars. Tack för en otroligt jordnära och varm blogg 🙂

 4. Jamila skriver:

  Gud så vackert! Grattis till er alla! Barn är verkligen gåvor!!!

 5. Elin skriver:

  åh vad fint, nu gråter jag! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..