Charlies möte med Nova – The rottweiler!

Har vart ute på språng idag – gjort lite ärenden på stan, njutit av solen samt spenderat massa tid med hundarna utomhus – De ligger här hemma helt döda nu, haha. Lär sova gott inatt.

Förresten! Charlie mötte en stor vacker Rottweiler-tik förut som han trodde sig kunna dominera över likt han gärna gör med alla andra hundar (stora som små) om han får möjligheten. Nova som hon hette tyckte inte alls att lille Shööölii såg särskilt skräckinjagande ut och sade till på skarpen – Charlie sket typ på sig, haha. Nej jag ska inte skratta men det är bra, bra att hon inte backade utan satte Charlie lite grann på plats. Han ska absolut inte känna sig rädd för andra hundar, det är aldrig bra men däremot är det viktigt att han känner respekt och inte tror sig vara förmer än alla andra. Oj så snäll och beskedlig han var sen den lille snögubben, gick alldeles tyst och slängde tunga ben efter sig, skällde inte på någon utan gick försiktigt fram och nosade osv.

Det är väl det som kan vara en liten utmaning med just chihuahuor – Trots deras små kroppshyddor backar de inte för någon eller något, de är mycket tuffa och tror sig vara stora som hus och farliga som vargar. Något som nog kan gå rätt illa om man inte har kontroll och kanske låter de springa lösa osv. Även om man tror sig veta allt om sin hund, att man har pli på den och att något aldrig skulle kunna hända så finns det aldrig några garantier. En hund är alltid en hund och du kan omöjligtvis veta till hundra procent hur hon reagerar i alla situationer med olika sorters hundar osv, även om hon är "underbar på alla sätt och vis och aldrig skulle kunna göra en fluga förnär" i vanliga fall. Håll koll på era hundar och låt de inte springa lösa hur som helst, möter din tuffa lilla chihuahua en stor och kanske aggressiv hund kan det smälla till rejält – Ett bett och det är kört! Detta gäller såklart alla hundar och det är endast vårt ansvar som hundägare att ha koll på våra djur och inte försätta dem i farliga och hotande situationer osv men det slog mig nu just för att chihuahuan är så otroligt tuff. De backar nästan aldrig och kan få vilken pitbull som helst att sätta svansen mellan benen. Nu blev det väldigt osammanhängande här men kort och gott – Vi mååååste hålla koll på våra ögonstenar så att inget tråkigt inträffar. Oavsett om de är små eller stora. Som sagt, en hund är alltid en hund och man kan aldrig riktigt veta.


Charlie ser liten ut i den stooora inhängade hundgården, hihi.

 1. F skriver:

  haha, jag har en hund som är ungefär lika stor som en cocker spaniel, men han är jättekaxig ändå. en gång mötte vi en grand danois som han genast gick fram till och skulle hoppa på. :p

 2. Annelie skriver:

  Har alltid velat ha en Rottweiler. De är SÅ fina. Hundar i största allmänhet har jag alltid tyckt om ända sedan jag var liten. Fast jag är osäker på om jag kommer att kunna ta hand om en i det livet som jag vill leva med massa resor och jobb. Ska man skaffa hund så ska man kunna ta väl hand om den. Det är väldigt viktigt, och jag blir så förbannad när jag se/hör om hundägare som inte tar hand om sina hundar. Då ska man inte skaffa någon. Jag får helt enkelt lära känna människor med hundar som jag sedan kan passa en dag eller två. För något finare djur finns inte i denna värld om du frågar mig. (: Underbar blogg förresten. En stor guldstjärna i kanten. Kram

 3. Cissi skriver:

  bra skrivet! är själv otroligt trött på alla lösa hundar, och även fast min hund är snäll så kanske det ändå smäller en vacker dag.

 4. Tommy skriver:

  Haha skrattar.
  Våran yngsta chihuahua(chanel) 5 månader skäller på allt och alla, men hon vågar absolut inte gå fram till andra hundar mer än våran andra chihuahua Gucci, konstigt, även fast vi tränar henne på att umgås med andra hundar så vill hon inte gå fram, hon ställer sig bakom oss eller vill upp i famnen.

 5. Men gud vilka långa klor bianca har? :O

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..